Hořká čokoláda

0
359

Hořká čokoláda

Čokoláda je nejpopulárnější sladkost na světě s typickou, nezaměnitelnou chutí. Vyrábí se ze semen kakaovníku. Všichni ji známe jako vysoce kalorickou bombu, jen málokdo by hádal, že má příznivé účinky na náš organismus.

Účinky na zdraví

Čokoláda obsahuje antioxidanty – vitamin E, C a selen. Jsou v ní obsaženy také minerály – vápník, hořčík, draslík, fosfor a železo. Zbavuje bolesti hlavy a pomáhá při překonávání stresu, posiluje imunitu, snižuje krevní tlak, oddaluje stárnutí.

Zažene depresi

Čokoláda vyvolává pocity blaha, nadšení a euforie. Zvyšuje hladinu serotoninu, endorfinu  a dopaminu v těle, a to nám zaručeně zvedne náladu. Také tlumí depresi a agresivitu.

Skvělá masáž

Čokoládovou masáž nabízí spoustu salónů. Je to úžasný relax nejen pro tělo, ale i pro duši. Uvolní ztuhlé svaly, vyživí pokožku, zbaví pokožku suché kůže a šupin. Pomáhá při odstraňování celulitidy. Navíc si při masáži skvěle odpočinete.

Pleťová maska

V pleťové masce je spoustu vitamínů a minerálů, které skvěle vyživují. Odplavuje z těla jedy. Hydratuje, omlazuje a vyhlazuje vrásky. Vaše pleť ji ocení především v zimě.