Jak postupovat, když vás skolí nepříjemná viróza? Přinášíme vám jednoduché, ale účinné rady. Pomohou vám s efektivní léčbou!

Nemoc se projevuje v některých případech velmi zákeřně. Během prvního dne stonání si mnohdy neumíme představit, že bychom navštívili lékaře. Nezapomínejte na jednoduchá pravidla, která vám pomohou s rychlejším zotavením. Čtěte více!

Nepředbíhejte!

Hrajete si rádi na hrdiny a jste přesvědčeni o tom, že pouhý den vám stačí na uzdravení? V některých případech tomu tak opravdu může být. Například jste snědli něco, co vám nesedlo? Tělo chvíli trpí, zabojuje a druhý den jste opět nastoupeni v plné síle.

Dostali jste se do křížku se zákeřnějším bacilem? Snažit se jej umlčet nemá žádný smysl. Na malou chvíli se může zdát, že jste jej opravdu za pouhý den porazili. On se však zanedlouho přihlásí a bohužel ještě v zákeřnější podobě než původně. Nezahrávejte si se svým zdravím! Tělo potřebuje nějaký čas klidový režim, aby svou malou bitvu s nežádoucím bacilem vyhrál.

Dodržujte pitný režim!

Při vysokých teplotách či nadměrném pocení si organismus žádá větší spotřebu tekutin. Nezapomínejte je proto během celého dne průběžně doplňovat. Doporučujeme jakékoliv druhy čajů s medem. Zároveň dbejte na to, aby nebyly příliš silné!  Mohly by vám naopak způsobit nevolnost.

Osvědčený je zázvorový čaj.  Zázvor má velmi silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Připravte si jej z čerstvého, najemno nastrouhaného kořene zázvoru. Na 1 polévkovou lžící zázvoru cca 1 litr horké vody. Dochucujte pouze medem a citrónem.   

S jídlem opatrně!

Lidské tělo si během nemoci říká o pořádnou dávku vitamínů a minerálů, které ve velkém spotřebovává při boji s virem. Vybírejte lehce stravitelné a výživné potraviny.

Skvělým základem jsou zeleninové a masové vývary. Doplníte nejen potřebné látky a tekutiny, ale především i soli, které se vylučují při pocení. V jídelníčku by také nemělo chybět velké množství ovoce a zeleniny, bohaté na vitaminy.

Vypoťte se!

Nový zdroj energie získáte vydatným spánkem.  A jak už to tak bývá, během nemoci propotíte skrz na skrz nejedno pyžamo. S lůžkovinami to bývá dost podobné.

Věnujte proto zvýšenou pozornost své posteli a udělejte předběžná opatření. Matraci si opatřete například chráničem matrace. Udržíte tak matraci mimo dosah bakterií a prodloužíte její životnost.

Přikrývka by měla být z kvalitního materiálu a s možností praní při vysokých teplotách, abyste se zbavili škodlivých mikroorganismů.

Přejeme brzké uzdravení!