I o dovolené či víkendovém pobytu se můžete věnovat svému oblíbenému sportu a nebo třeba vyzkoušet i nějaký netradiční. Máme pro vás tipy na ubytování v penzionech a ubytovacích zařízeních, kde jsou sportovci vítáni!

Dovolená nemusí být vždy jen pasivní odpočinek. Pokud si ani den nedokážete představit bez vašeho oblíbeného sportu, můžete svůj pobyt pojmout jako aktivně strávený čas mimo místo svého bydliště. Právě toto vědomí vás může „nakopnout” k lepším výkonům. Spojte příjemné s užitečným a vydejte se do míst, kde nemusíte jen zahálet, ale můžete si svůj pobyt zpestřit i pohybovou aktivitou podle vašeho gusta.

Začneme sportem, který lze provozovat téměř všude – cyklistikou. S výjimkou tuhé zimy lze na kolo vyrazit v průběhu celého roku. Navíc v České republice se můžeme pochlubit kvalitní sítí cyklotras a penziony vhodnými pro cyklisty. Jedním z nich je i Bed & Bike v Prachaticích. Luxusně vybavené apartmány v podhůří Šumavy jsou ideálním startovním místem pro výlety do okolí. V penzionu si lze i zapůjčit elektrokolo a kola či přívěsné vozíky pro děti.

Dalším oblíbeným sportem je bezpochyby tenis. Bílý sport na antukových kurtech býval kdysi oblíbenou kratochvílí šlechty a nyní si ho můžete zahrát i vy. Penzion Tenis Centrum v Českém Krumlově má nejen venkovní kurty, ale i kurty v kryté hale a nabízí výuku hry s profesionálním trenérem. A kromě toho, že si zlepšíte techniku hry, můžete volný čas věnovat i procházkám po městě, protože Český Krumlov je  dokonalá destinace pro romantickou dovolenou.

Máte rádi rozmanitost a u jedné aktivity nevydržíte dlouho? Pak vyražte do Bedřichova v Jizerských horách! Místní horské prostředí totiž umožňuje provozovat pestrou škálu sportovních aktivit po celý rok – v zimě běžkování a lyžování, v létě koupání či adrenalin na bobové dráze a to zdaleka není vše. Příjemný rodinný Penzion Uko navíc nabízí možnost zahrát si populární minigolf. Hru na nově opraveném hřišti si užije celá rodina.

Nezahálejte ani o dovolené a vyražte za sportovními aktivitami!