Keto dieta - Placka s česnekem – KetoDiet.cz

Než budou k dispozici nové brambory z letošní sklizně, ještě si chvíli počkáme. Právě nyní ale prodejci vyprodávají zásoby ze sklizně loňské, což je vhodná příležitost, jak si udělat zásoby na následující měsíce, než nakoupíte z nové sklizně.

Konzumní brambory vyprodává i zemědělská společnost ALA, a.s. Řepníky, tradiční česká firma specializovaná zejména na pěstování brambor a prvovýrobu mléka.

Nakupte konzumní brambory za 8 Kč/kg

Výprodej konzumních brambor ze sklizně 2020 byl zahájen 21. června. Brambory se prodávají tříděné a pytlované v pytlích po 25 kg za cenu 8 Kč za kg. Stavit se pro ně můžete přímo v Řepnících nedaleko Litomyšli denně od 7 ráno do 6 večer, platit lze i kartou. O aktuálně dostupných odrůdách se lze informovat telefonicky, do prodeje však od začátku šly brambory varného typu, salátové i přílohové.

Jaké odrůdy brambor se hodí na různé účely?

Prodej brambor se dělí na dva druhy – žlutoslupkaté a červenoslupkaté. Mezi těmi žlutomasými je oblíbená například odrůda balerína (varný typ AB). Často se využívá v kuchyni v Česku i v Německu. Brambory této odrůdy totiž po uvaření netmavnou, mají výbornou chuť a jsou to rovněž vhodné brambory k uskladnění.

Další odrůdou, jejíž zásoby se vyprodávají, je Wega. Jde o ranou odrůdu varného typu B. Hlízy této odrůdy mají velmi malý sklon k šednutí dužiny a vynikající předpoklady pro bezproblémové skladování.

Stavte se i pro domácí česnek

Zemědělská společnost ALA, a.s. Řepníky je nejvýznamnějším producentem brambor v Pardubickém kraji. Kromě brambor produkuje také syrové mléko a domácí česnek. Pokud se stavíte pro brambory, můžete rovnou nakoupit i zásobu česneku Havel ze sklizně 2020, který byl vypěstován zcela bez použití pesticidů. K dispozici je česnek I. i II. jakosti i nestandard (drobnější paličky). Bližší informaci a telefonní kontakt, abyste mohli ověřit dostupnost odrůd brambor, najdete na www.alarepniky.cz.