6 jednoduchých pravidel, aby jste se cítili lépe – 1. část

0
315
Autor obrázku: StockPhotosforFree.com

6 jednoduchých pravidel, aby jste se cítili lépe – 1. část

Tady je šest věcí, které vám pomohou cítit se každý den lépe. Není to nic náročného, ale uvidíte, že pokud je budete dodržovat, výsledky se brzy dostaví.

1.      Snídejte zdravě

Autor obrázku: Joy

Den by měl začít zdravou a výživnou snídaní. Zapomeňte na černé kafe. Vstaňte o 15 minut dřív a vychutnejte si dobrou a zdravou snídani. Bude to perfektní start vašeho dne. Navíc vědci dokázali, že zdravá snídaně může snížit vaši hladinu cholesterolu a nastartovat metabolismus.

Příklad zdravé snídaně bohaté na vlákninu a vitamíny? Stačí ovesné nebo pšeničné vločky, troškou horké vody, po vychladnutí přidejte čerstvé ovoce (jablko, banán, pomeranč), rozinky a oříšky.

Snažte se také po ránu nepít černou kávu na lačný žaludek, dejte si buď čaj s citrónem, který doplní váš denní příjem vitamínu C, nebo si dejte kávu až po snídani.

2.      Dopřejte si dostatek čerstvého ovoce a zeleniny

Aby jste denně doplnily potřebný počet vitamínů, vlákniny a stopových prvků, dopřejte si denně alespoň jeden až dva kousky ovoce a nejméně půl kilogramu zeleniny.

Mezi nejzdravější a nejdostupnější ovoce u nás patří jablka, pomeranče, meruňky, ale i méně dostupné ovoce má obrovské množství zdravých látek – například avokado či mango. Mezi zeleninou lze vyzdvihnout například rajčata, ředkvičky, papriky, brokolice, kořenová zelenina.

Je to určitě zdravější a lépe stravitelné, než používat drahé preparáty z lékárny, které se pravděpodobně ani nevstřebají do vašeho organismu a vyloučí se.

3.      Pijte dostatek vody

Autor obrázku: StockPhotosforFree.com

Ano, nejspíš to slyšíte ze všech stran, ale dostatečný pitný režim je základ dobrého zdraví. A nejen zdraví. Pokud vypijete alespoň dva až tři litry tekutin denně, vaše pleť nebude suchá, bude pružnější, eliminujete bolesti hlavy a únavu z dehydratace. Tělo bude mít dostatek tekutin, aby vyloučilo všechny škodlivé látky z těla a vy nebudete mít takový pocit hladu.

Pokud trénujete nebo denně posilujete, je třeba ještě o něco příjem tekutin zvýšit. Pijte však pouze čistou vodu nebo ovocný čaj. Limonády jsou velice nezdravé a alkohol naopak dehydratuje. Ani limonády light nejsou dobré, obsahují obvykle velké množství náhradních sladidel.