Popraskané rty? Jak na ně

Autor obrázku: wrestlingentropy

Balzámy

Pro zbavení popraskaných rtů je dobré se porozhlédnout po alternativních přípravcích. Nejlépe přírodní produkty, které zabírají opravdu skvěle jako je například bambucké máslo, včelí vosk, aloe vera, med nebo mandlový olej.

Různé přípravky můžete najít v přírodní a bio prodejně. Nabízjí tam také různé vůně (levandulový balzám uklidňuje a rozmarýn nebo máta účinkují proti bakteriím).

Domácí recept

Chcete si vyzkoušet nějaký domácí recept na poraskané rty? Máme tu pár rad jak se popraskaných rtů a koutků zbavit.

Balzám na rty z jojobového oleje

Dvě lžičky jobového oleje a včelího vosku zahřejte v nádobě. Přidejte trochu kapek oblíbeného esenciálního oleje  (např. máta, levandule). Nakonec nalijte do nádobky a nechte jej vychladnou. Poté naneste na rty.

 

Autor obrázku: Robert Neff

Medový peeling na rty

Med úžasně léčí rozpraskané rty! Stačí si ho nanést na rty a nechat ho vstřebat (nejíst!). Medový peeling si připravte tímto způsobem: med smíchejte s trochou mleté kávy a v masírujte do rtů.

Popraskané koutky

Popraskané koutky také nejsou příjemná záležitost. Může se stát, že díky popraskaným koutkům vám chce tělo naznačit, že vám chybí vitamíny (hlavně vitamín B – najdete ho v mrkvi nebo luštěninách, zinek nebo železo).